فقه اسلامی

حسینی هستم وکیل پایه یک دادگستری اموزش مسائل حقوقی در این وبسایت

  • حقوق کشور ایتالیا
  • ضابطه دفترها اوراق قانونی
  • قانونگذاری ها و تغییرات
  • ماده 35 قانون حمایت از خانواده
  • طریق ثابت عدم تمکین مرد

فقه اسلامی

۱۵ بازديد
۰ ۰

با دقت به اینکه مبنی بر ضابطه مدنی، دختر و پسری که در زمان زوجیت متولد می‌شود، ملحق به شوهر میباشد و لحاظ به اینکه زوجیت اعم میباشد از دایم و موقت، به این ترتیب فرزند ناشی از وصلت موقت نیز به پدر و مادر خویش ملحق گردیده و از آنها ارث میبرد.

برای مشورت ارث بردن وکیل مشهد فرزند در وصلت موقت




قانون ها متفاوت در مرزوبوم ما با اثر از فقه اسلامی، همواره بر تشکیل خانواده تاکید داشته و از رابطه ها آزاد و سوا چهارچوب وصلت جلوگیری کردن کرده اند. به همین عامل، در جایی که نکاح دایم قابلیت پذیر نمیباشد، گشوده هم ضابطه گذار با پیش گویی نکاح موقت و مدون کردن قوانین مرتبط با آن، همت داشته تا از ترویج رابطه ها آزاد و فارغ از قید خودداری کند.

وصلت موقت که در دستمزد به آن، متعه یا این که نکاح مجزا بیان شده و عامه مردم، آن را صیغه می نامند، در فقه شیعه و حقوق و دستمزد جمهوری اسلامی ایران، دارنده اثراتی میباشد، مثلا، لزوم درج شرط مهریه در عقد و عدم توارث در میان زن و شوهر. البته سوالی که در ارتباط با این نوع از وصلت مطرح می‌گردد آن میباشد که در صورتی در زمان عقد موقت، طفلی متولد گردد، ارث بردن فرزند در وصلت موقت به چه شکل خواهد بود؟

به جهت التفات این مساله و با دقت به اینکه در ضابطه مدنی، ماده رسمی صریحی که شرایط ارث بردن فرزند در وصلت موقت را معین کند، چشم نمیشود، در‌این نوشته‌ی علمی، آغاز معنا وصلت موقت را توضیح داده و بعد از آن، به تحقیق وضعیت ارث فرزند اعم از دختر و پسر در نکاح موقت پرداخته و مساله را گزینه بررسی قرار میدهیم.



وصلت موقت چیست
وصلت موقت که در دستمزد، نکاح جدا از هم و متعه نامیده گردیده و در عرف بین عموم، صیغه نامیده میگردد، در فقه شیعی مطرح شده و مقبول علمای اهل سنت نمیباشد. این نوع از نکاح در ماده 1075 ضابطه مدنی به این شکل گزینه تمجید قرار گرفته میباشد: « نکاح زمانی جدا از هم میباشد که برای برهه زمانی معینی واقع گردیده باشد. »

به این ترتیب مبتنی بر این ماده، عقد موقت، نکاحی میباشد که در آن، بازه زمانی تزویج فی مابین زن و مرد معلوم میشود. این نوع از وصلت، دارنده احکام خاصی در ضابطه مدنی است. به عنوان مثال اینکه، بیان مهریه در عقد وصلت الزامی بوده و در شکل عدم انتخاب مهر، نکاح فسخ خواهد بود. در‌این نوع از نکاح، زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی مارک و در صورتیکه شرط ارث بردن خواهد شد، این شرط فسخ خواهد بود. همینطور در‌این نوع از وصلت، انحلال نکاح با انقضای دوران، بذل برهه زمانی و باطل جاری ساختن گرفته و جدایی در آن راه و روش ندارد.

مطلقا بخوانید: گونه های نکاح در ضابطه مدنی

ارث بردن فرزند در وصلت موقت
در قسمت پیشین، توضیح دادیم که در وصلت موقت، زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی مارک و حتی در‌صورتی‌که ارث بردن زوجین در عقد موقت نیز شرط خواهد شد، این شرط بی اثر خواهد بود. سوالی که در اینجا مطرح می‌گردد آن میباشد که حیث ضابطه مدنی در باب ارث بردن فرزند در وصلت موقت چیست؟

بدین ترتیب که در حالتی‌که در طی برهه زمانی عقد موقت، دختر یا این که پسری متولد خواهد شد، آیا این فرزند از والدین خویش ارث میبرد؟ یا این که برعکس، در صورتی‌که فرزند قبل از پدر و مادر فوت کرده و دارنده اموالی باشد، آیا والدین از او ارث خواهند پیروزی؟ هر یکسری در ضابطه مدنی، ماده رسمی صریحی که مستقیما در زمینه ی وضعیت ارث بردن فرزند در وصلت موقت توضیح داده باشد، چشم نمی‌شود، لیکن ماده 1158 این ضابطه راجع‌به الحاق نوپا مقرر داشه میباشد : « بچه متولد در طی زوجیت ملحق به شوهر میباشد ... »

مراد از الحاق کودک درین ماده آن میباشد که فرزند اعم از دختر و پسر منسوب به والدین گشته و بدین ترتیب ارتباط نسبی در میان آنها برقرار می‌گردد. برقراری این ارتباط بدین معناست که همه دستمزد و تکالیف رسمی در ارتباط فی مابین والدین با فرزند متولد گردیده از وصلت، اعمال می‌گردد و به همین استدلال میباشد که دریافت کردن شناسنامه برای فرزند متولد گردیده در عقد موقت الزامی میباشد .

به علاوه، همان گونه که در متن ماده مراعات میگردد، کلمه و واژه " زوجیت " به صورت مطلق در متن ماده بیان گردیده‌است و همان گونه که می‌دانیم، زوجیت در ضابطه مدنی اعم از دایم و موقت میباشد. به این ترتیب بر پایه ی ماده 1158 ضابطه مدنی، فرزند متولد گردیده در طی تزویج موقت نیز همچون نوباوه متولد گردیده در نکاح دایم، به پدر و مادر خویش ملحق می شود.

از سوی دیگر، یکی مهمترین دستمزد در نظر گرفتن گردیده در ضابطه برای اشخاص، ارث میباشد که در بین هر دو مجموعه خویشان سببی و نسبی برقرار میگردد. بدین ترتیب با دقت به آنچه درباره ی الحاق نوپا به پدر و مادر در عقد موقت و معنی الحاق توضیح داده شد، می قدرت اعلام کرد که ارث بردن فرزند در تزویج موقت، مانند ارث بردن کودک در نکاح دایم است. فیض آنکه فرزند متولد گردیده در وصلت موقت، از والدین خویش ارث برده و در‌صورتی‌که قبل از والدین خویش بمیرد، پدر و مادر وی نیز از او ارث خواهند یبرد.

در پی بخوانید: سهم الارث دختر و پسر در سال





جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به ارث بردن فرزند در تزویج موقت در شبکه تلگرام موضوعات حقوقی عضو گردید . کارشناسان راءس مشورت کردن حقوقی دینا نیز فراهم اند تا با ارائه سرویس ها مشورت کردن حقوقی تلفنی دینا به سوالهای شما عزیزان پیرامون ارث بردن فرزند در تزویج موقت جواب دهند .






سوال ها متداول

1- مراد از تزویج موقت چیست؟
وصلت موقت ازدواجی میباشد که برای دوران معینی بین طرفین انعقاد می شود و برای اگاهی از جزئیات این مورد متن بدون نقص نوشته ی علمی را پژوهش فرمایید.


2- تزویج موقت در ضابطه دارنده چه اثراتی میباشد؟
تزویج موقت در ضابطه دارنده اثرها متعددی میباشد به عنوان مثال اینکه زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی مارک که در متن نوشته‌ی علمی کاملا توضیح داده گردیده است.


3- طرز ارث بردن فرزند در تزویج موقت به چه شکل میباشد؟
فرزند در ازداوج موقت از والدین خودر ارث می‌برد و برای استحضار از جزئیات این قضیه متن بدون نقص نوشته ی علمی را تحقیق فرمایید.
 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.