طریق ثابت جرم ورود به عنف در دادگاه ، از روش استناد به طریق ها و منش هایی ، همانند شهیدشدن شهود ، اقرار مرتکب جرم و یا این که دانش حاکم ، قابلیت پذیر است . به عنوان مثال مدارک مایحتاج برای ثابت جرم ورود به عنف نیز ، می شود به ارائه گزارش ضابطان قضایی و یا این که استشهادیه شهود ، اشاره کرد که در صدور حکم ، مفید میباشد .
برای مشورت روش ثابت جرم ورود به عنف
محافظت جان ، فرآورده و ناموس اشخاص ، همواره آیتم دقت و اهتمام قانونگذاران قرار داشته میباشد . به همین برهان ، رفتارهایی که سبب به مشکل زخم و خسارت به مفاد ذکر شده می گردد ، در مقررات جزایی مرز و بوم ، جرم انگاری گردیده و برای آنها ، مجازات هایی نیز حدس شدهاست . تحت عنوان مثال ، در حالتی که که فردی ، سوای داشتن جواز یا این که اذن دیگری ، با اجبار و ترساندن ، وارد ملک یا این که حریم سری او گردیده باشد ، می اقتدار اورا گزینه تعقیب کیفری قرار داده و از او ، گلایه کرد .
ورود به خانه دیگری ، سوای رضایت و اذن رسمی ، تشکیل دهنده جرمی ، به عنوان جرم ورود به عنف است . از همین رو ، فردی که اینگونه جرمی را مرتکب شدهاست ، در شکل گلایه بزه چشم ، قابل مجازات خواهد بود . اما ، گلایه از جرم ورود به عنف در دادگاه و مجازات مرتکب ، مشروط به آن میباشد که شاکی ، از روش ارائه مدارک موردنیاز ، مبادرت به ثابت جرم ورود به عنف کند .
به همین مناسبت ، در پی این نوشتهیعلمی ، قصد داریم به نظارت این مسئله بپردازیم که طرز ثابت کردن جرم ورود به عنف در دادگاه چهگونه میباشد . دراین خصوص ، ثابت ورود به عنف از روش شهید شدن شهود ، فارغ از داشتن شاهد و با توسل به قسم را ، آیتم نظارت قرار خوا هیم بخشید .
طرز ثابت جرم ورود به عنف
قیمت و مداقه حق مالکیت ، تا حدی میباشد که در صورتیکه فردی ، مبادرت به مشکل زخم و ضرر و زیان نسبت به آن کند ، می قدرت او را به حیث کیفری ، گزینه تعقیب قرار بخشید . در همین رابطه ، جرایمی نیز ، در ضابطه مجازات اسلامی ، به عنوان بی آبرویی منازل و املاک دیگرافراد ، گزینه پیش گویی قرار گرفته میباشد که برای مثال مهمترین آن ها ، می شود به جرم ورود به عنف اشاره کرد . ولی ممکن میباشد این پرسش مطرح خواهد شد که جرم ورود به عنف چیست و چه قوانینی دارااست ؟
در جواب بدین پرسش ، بایستی بیان کرد که جرم ورود به عنف ، بدین معنی میباشد که فردی ، سوای اذن و رضایت دیگری و سوای اینکه حکم یا این که مجوزی ، جهت ورود به خانه دیگری داشته باشد ، با تحمیل ، زور یا این که ترساندن ، به خانه دیگری وارد خواهد شد که دراینصورت ، می قدرت از ورود به عنف یا این که ورود با اجبار ، کلام خاطرنشان کرد . ورود به عنف ، خلال ماده 694 ضابطه مجازات اسلامی ، جرم انگاری گردیده و برای آن ، مجازات در حیث گرفته گردیدهاست .
مبنی بر این ماده ، هر که با عنف ( تحمیل ) یا این که ترساندن ، به خانه یا این که مسکن شخص دیگری وارد خواهد شد ، به مجازات شش ماه تا سه سال حبس ، محکوم میشود . همینطور ، در شرایطیکه که جرم ورود به عنف ، به وسیله دو نفر یا این که بیشتر صورت گرفته باشد و دست کم ، یکی این اشخاص ، سلاح حمل نمایند ، به مجازات حبس ، از یک تا شش سال ، محکوم خواهند شد .
ولی سوالی که دراین خصوص ممکن میباشد مطرح خواهد شد ، این میباشد که طرز ثابت جرم ورود به عنف چه طور میباشد و به عبارت دیگر ، در حالتیکه که فردی ، با اجبار یا این که انذار ، به خانه دیگری، وارد شد و شاکی یا این که بزه چشم ، قصد گلایه از جرم ورود به عنف را داشت ، از چه روش ها و طرز هایی قادر است مبادرت به ثابت جرم ورود به عنف کند و چه مدارکی را نیز ، می بایست ارائه نماید ؟
در جواب بهاین پرسش ، بایستی اظهار کرد که شاکی جرم ورود به عنف ، پیش از طرح گلایه خویش ، باید مدارک مورد نیاز که ثابت کننده جرم ورود به عنف می باشند را ، آماده نموده و موقع طرح شکواییه خویش ، آنهارا ضمیمه گلایه طومار خویش کند . ولی از تمامی اساسی خیس ، رویه ها و طرز های ثابت این جرم میباشد که دراین نصیب ، به بعضی از مهمترین آن ها ، اشاره خواهیم کرد .
در اصل ، در پرونده های کیفری ، شاکی بایستی با توسل به یکیاز عامل ثابت دعوی در کارها کیفری ، مبادرت به ثابت ادعای خویش کند . مثلا مهمترین طریق های ثابت کننده جرم در ضابطه آئین دادرسی کیفری ، می شود به شهیدشدن شهود ، اقرار مرتکب جرم ، قسم و سوگند و قسامه و نیز ، دانش حاکم اشاره کرد که هر مورد از اینشیوه ها و شیوه ها ، موقعیت و احکام منحصر به فرد به خویش را داراهستند و برخی در دعاوی خاصی ، قابل به کارگیری می باشند .
به همین ادله ، در بخش های آنگاه ، به طور کامل ، روش ثابت جرم ورود به عنف با شهیدشدن شهود و ثابت جرم ورود به عنف سوای شاهد را توضیح داده و بعد از آن ، طرز ثابت جرم ورود به عنف از روش قسم و سوگند را توضیح خواهیم اعطا کرد .
مطلقا بخوانید: جرم ورود به عنف و مجازات آن
طرز ثابت جرم ورود به عنف با شهید شدن شهود
در بخش گذشته ، بدین پرسش پرداخته شد که طریق ثابت جرم ورود به عنف ، از چه شیوه ها و طریق هایی قابلیت و امکان پذیر میباشد . همانگونه که ذکر نمودیم ، ثابت جرم ورود به عنف ، از روش بعضا از دلیل ثابت دعوی در کارها کیفری ، قابلیت پذیر میباشد که یکی مهمترین آنها ، ثابت جرم ورود به عنف ، با به کارگیری از شهید شدن شهود است . به همین برهان ، درین بخش ، قصد داریم به تحقیق این مورد بپردازیم که شیوه ثابت جرم ورود به عنف با شهید شدن شهود ، چه گونه میباشد ؟
پیش از اینکه روش ثابت جرم ورود به عنف با شهیدشدن شهود را آیتم تحقیق در اختیار بگذاریم ، باید راجعبه شهیدشدن ، تحت عنوان یکی عامل ثابت دعوی ، توضیحاتی مطرح نماییم . شهیدشدن ، به معنای این میباشد که فردی که وقوع یا این که عدم وقوع جرم را مشاهده نموده ، نزد جایگاه قضایی ، حاضر گردیده و مشاهدات خویش را ذکر کند . اما ، عده ای که قرار میباشد در دادگاه شهیدشدن بدهند تا جرمی ثابت خواهد شد ، باید وضعیت و نصاب خاصی داشته باشند .
مثلا موقعیت شهیدشدن در دعاوی کیفری ، برای ثابت جرم ورود به عنف و بقیه جرایم ، این میباشد که شاهد ، واجد قوانینی ، همانند بلوغ ، عقل و عدل و داد بوده و با طرفین دعوی ، خصومت فردی نداشته و عایدی فردی نیز ، در پرونده ، برای او متصور نباشد . همینطور ، ولگرد بودن یا این که اشتغال به تکدی گری و ولگردی ، بازدارنده از تایید شهید شدن شهود در دادگاه میباشد . قابل ذکر میباشد که برای ثابت جرم ورود به عنف ، نیاز به معرفی دو نفر شاهد مرد میباشد.
البته ، راجع به با اینکه شیوه ثابت جرم ورود به عنف از روش شهید شدن شهود به چه شکل میباشد ، بایستی اعلامکرد که شاکی ، علاوه بر طرح شکواییه خویش ، بایستی به شهید شدن شهود ، استناد نموده و در شکل گزینش وقت مطالعه ، شهود خویش را نیز ، در دادگاه ، حاضر نماید . دراینصورت ، دادگاه ، با استماع شهید شدن شهود ، اگر که موقعیت شهیدشدن فقهی را احراز نماید ، میتواند حکم به مجازات شخص جنایتکار صادر کند و در صورتیکه که تعداد شهود یا این که موقعیت آنها ، بر اساس ضابطه نباشد ، تایید شهید شدن آنان ، مشروط به لحاظ حکم کننده میباشد .
بیشتر بخوانید: تعداد شهود در دعاوی کیفری
روش ثابت جرم ورود به عنف فارغ از شاهد
در بخش های پیشین ، به نظارت این موضوعات پرداخته شد که روش ثابت جرم ورود به عنف چه گونه میباشد و از روش چه رویه ها و طریق هایی ، می اقتدار این قضیه را در دادگاه اثبات کرد . ضمن این ، ثابت جرم ورود به عنف از روش شهیدشدن شهود را گزینه نظارت قرار داده و گفتیم که بدین خواسته ، به وجود دو نفر شاهد با حالت نام برده در ضابطه ، نیاز میباشد .
ولی سوالی که ممکن میباشد مطرح خواهد شد ، آن میباشد که آیا جرم ورود به عنف سوای شاهد نیز ، قابل ثابت میباشد ؟ به عبارت دیگر ، شیوه ثابت جرم ورود به عنف سوای شاهد ، چه گونه میباشد ؟ در جواب بهاین پرسش ، بایستی اعلام کرد که خلال شهیدشدن شهود ، ثابت جرم ورود به عنف ، از دو روش دیگر نیز ، میسر میباشد که دراین بخش ، به نظارت آن خواهیم پرداخت .
یکی از دیگر از شیوه ها و طریق های ثابت جرم ورود به عنف ، استناد به اقرار مرتکب جرم ورود به عنف میباشد . اقرار ، بدین مضمون میباشد که فرد مرتکب جرم ورود به عنف ، نزد حاکم دادگاه ، اعتراف به ارتکاب جرم کند . دراین حالت ، اقرار مرتکب ، برهان موثری برای ثابت جرم ورود به عنف خواهد بود . قابل ذکر میباشد که مطابق ضابطه مجازات اسلامی ، ثابت جرم ورود به عنف از روش اقرار ، بهاین شکل میباشد که مرتکب ، یک رتبه ، اقرار کند که جرم ورود به عنف را مرتکب گردیدهاست .
ولی ، استناد به اقرار برای ثابت جرم ورود به عنف ، مشروط بهاین میباشد که اقرار کننده ، در طی اقرار به جرم ، عاقل ، بالغ ، قاصد و مختار باشد . همینطور ، اقرار بایستی به لفظ باشد . اقرار ، می بایست به انقطاع و اعتقادوباور و همینطور ، مصرح و فارغ از پیچیدگی باشد تا حکم کننده ، مطابق آن ، حکم صادر کند .
یکیاز دیگر از خط مش ها و نحوه های ثابت جرم ورود به عنف ، استناد به دانش حکم دهنده ، تحت عنوان یکی دلیل ثابت دعوی میباشد . استناد به دانش حکم دهنده ، برای ثابت جرم وورد به عنف ، بدین شکل میباشد که حکم کننده دادگاه ، از روش ورقه ها و مدارک ارائه گردیده در پرونده و به هر استدلال دیگری ، دانش و اعتقادوباور پیدا کردهباشد که آن فرد ، مرتکب جرم ورود به عنف شدهاست .
تحت عنوان مثال ، در شرایطی که که فیلم دوربین های مدار بسته ، نشانگر ورود به عنف ، بوسیله مرتکب باشد و حکم کننده دادگاه ، با مراعات مدارک مرتبط با آن ، دانش به ارتکاب جرم ، به وسیله شخص پیدا نماید ، قادر است حکم به مجازات مرتکب صادر کند . همینطور ، هر گواهی و گواهی دیگری که نشانگر وقوع جرم به وسیله مرتکب باشد ، قادر است موجب دستیابی دانش حکم کننده و ثابت جرم ورود به عنف خواهد شد .
حتی شهودی هم که راجع به پرونده ، در دادگاه حاضر و شهیدشدن داده ، البته حالت و نصاب شهید شدن دینی را نداشته باشند ، حکم دهنده دادگاه ، قادر است با استناد به شهید شدن آن ها ، به دانش و اطمینان رسیده و حکم صادر کند . همینطور ، درحالتی که که گزارش پلیس یا این که ضابطان قضایی در پرونده ، بیانکننده وقوع جرم ورود به عنف باشد ، حکم کننده دادگاه با مراعات اوراق و مدارک مربوطه ، قادر است حکم به مجازات مرتکب ، صادر کند .
بیشتر بخوانید: روش تحقیق به برهان ثابت دعوی کیفری
شیوه ثابت جرم ورود به عنف با قسم و سوگند
در بخش های پیشین ، به پژوهش این موضوعات پرداخته شد که طریق ثابت جرم ورود به عنف چه گونه میباشد و از چه رویه ها و نحوه هایی ، می قدرت این مورد را در دادگاه ، اثبات نمود و مدارک صرفا
وکیل در مشهد در مورد نیاز برای ثابت جرم ورود به عنف چیست . همان طور که اشاره شد ، مثلا طرز های ثابت جرم ورود به عنف ، شهید شدن شهود ، اقرار مرتکب و دانش حکم دهنده میباشد . البته سوالی که ممکن میباشد مطرح خواهد شد ، این میباشد که آیا ثابت جرم ورود به عنف از روش قسم نیز قابلیت و امکان پذیر میباشد ؟
در جواب بهاین پرسش ، بایستی ذکر کرد که بر طبق ضابطه ، عهد میل کردن نیز ، مثلا شیوه ها و طرز های اثبات کننده جرم میباشد . با این اکنون ، مبنی بر ضابطه مجازات اسلامی ، قسم و سوگند یا این که عهدوپیمان تناول کردن ، برای ثابت همه جرایم ، کاربرد ندارد . به عبارت دیگر ، بر پایه ی ماده 208 ضابطه مجازات اسلامی ، قسم در کارها کیفری ، برای ثابت حدود و تعزیرات ، کاربردی ندارد و تنها در زمینه ی مجازات هایی ، همانند قصاص ، دیه ، ارش و خسارت ناشی از جرم ، کاربرد داراست .
به این ترتیب ، در جواب بدین پرسش که آیا ثابت جرم ورود به عنف از روش قسم و سوگند قابلیت و امکان پذیر میباشد یا این که نه ، بایستی اعلامکرد که ثابت ورود به عنف از روش قسم میل کردن شاکی ، قابلیت و امکان پذیر وجود ندارد و باید به استناد مدارک مو جود ، همانند گزارش ضابطان قضایی و مواقعی از این قبیل ، جرم ورود به عنف اثبات خواهد شد و یااینکه با معرفی شهود به دادگاه و تصاحب کردن اقرار مرتکب ، مبادرت به ثابت این جرم نمود .
درپی بخوانید: حکم ورود به خانه
جهت کسب اطلاعات بیشتر راجعبه طریق ثابت جرم ورود به عنف در شبکه تلگرام آئین دادرسی عضو گردید . کارشناسان راءس مشورت حقوقی دینا نیز فراهم اند تا با ارائه خدماتی در قضیه مشورت کردن حقوقی تلفنی دینا به سوال ها شما عزیزان پیرامون روش ثابت جرم ورود به عنف جواب دهند .