صلاحیت استیناف

حسینی هستم وکیل پایه یک دادگستری اموزش مسائل حقوقی در این وبسایت

  • حقوق کشور ایتالیا
  • ضابطه دفترها اوراق قانونی
  • قانونگذاری ها و تغییرات
  • ماده 35 قانون حمایت از خانواده
  • طریق ثابت عدم تمکین مرد

صلاحیت استیناف

۱۹ بازديد
۰ ۰

دگاه کیفری دو، صلاحیت استیناف به همگی جرائم را دارااست، مگر آن تیم از جرائمی که بازرسی به آن‌ها در صلاحیت دادگاه دیگری باشد. در ساختار دادگاه کیفری دو، وجود رییس یا دادرس علی ‏البدل، الزامی وکیل مشهد بوده میباشد. شیوه استیناف در‌این دادگاه به‌این شکل میباشد بازپرس بعداز صدور قرار جلب دادرسی و کیفرخواست ، آنان‌را به دادگاه ارسال می نماید. بعد از آن دادستان با قرار جلب دادرسی موافقت کرده و پرونده را تحقیق می کند و نهایتا حکم را صادر می نماید.

برای مشورت کردن دادگاه کیفری دو و صلاحیت آن




بعداز ثبت ضابطه آئین دادرسی کیفری تازه ، تقسیم بندی دادگاه ها و صلاحیت آنان نیز تا حدی تغییر‌و تحول کرد . دادگاه کیفری استان، تبدیل به دادگاه کیفری یک و دادگاه همگانی جزایی به دادگاه کیفری دو تغییر و تحول پیدا کرد. گونه های دادگاه های کیفری، دارنده صلاحیت معین می باشند که همین موضوع سبب ساز میشود تا اشخاص، زمانی قصد گلایه از بابت یک مورد را دارا هستند ، نداند که بایستی به کدام دادگاه مراجعه نمایند .

دادگاه های کیفری دارنده تنوع متعددی میباشند و مراجعه به دادگاهی که اذن بازرسی به پرونده را ندارد ، هیچ سودی نخواهد داشت و آن دادگاه، ذیل هیچ قوانینی به زمینه تفحص نمی نماید و در شکل تفحص، منجربه نقض رای میشود . در سود، با مراجع دادستانی و دادگاه ها، تا حدی این اختلال را بر طرف می نماید.

به این ترتیب، در‌این نوشته‌علمی قصد داریم، در بالا دادگاه کیفری دو و صلاحیت آن را تحقیق کنیم و به‌دنبال، ساختار این دادگاه و روش تحقیق آن را نظارت نماییم. در‌حالتی که راجع‌به صلاحیت دادگاه کیفری دو سوالاتی دارید، در‌این نوشته‌علمی همپا ما باشید.



ساختار دادگاه کیفری دو

به موجب ماده 294 ضابطه آئین دادرسی کیفری: "دادگاه‌ های کیفری به دادگاه کیفری یک، دادگاه کیفری دو، دادگاه انقلاب، دادگاه اطفال و نوجوان ها و دادگاه‌ های نظامی تقسیم می‌شود." ساختار دادگاه کیفری دو، به موجب ماده 295 این ضابطه، به‌این شکل میباشد: " دادگاه کیفری دو، با حضور رییس یا دادرس علی ‏البدل، در حوزه قضایی هر شهرستان تشکیل میشود." درین دادگاه، خلال حکم کننده، یک مدیریت دفتر کار، یک منشی و کارمند آرشیو نیز حضور دارا‌هستند.


اما طبق ماده 300، در همه جلسات دادگاه کیفری دو ، دادستان یا این که نائب رئیس وی یا این که یک کدام از دادیاران به انتخاب دادستان، می‌توانند حضور یابند تا از کیفرخواست حفاظت نمایند. این دادگاه خلاف دادگاه کیفری یک که سیستم تعدد قضات بر آن حکم دهنده میباشد، فقط یک حکم کننده دارااست. پایگاه دادگاه کیفری دو، در حوزه قضایی هر شهرستان میباشد .



قطعا بخوانید: دادگاه کیفری و صلاحیت آن

روش تحقیق در دادگاه کیفری دو

در قسمت پیشین، ساختار دادگاه کیفری دو را ذکر کردیم. در‌این قسمت قصد داریم، شیوه تحقیق در دادگاه کیفری دو را توضیح دهیم، طرز مطالعه در دادگاه کیفری دو بدین شکل میباشد که بعداز اتمام استیناف در دادسرا ، بازپرس قرار جلب دادرس، صادر می نماید و با این فعالیت از دادگاه درخواست می نماید به پرونده مطروحه بازرسی و برای جرم چهره داده، مجازات رسمی انتخاب کند.


به این ترتیب، بازپرس بعداز صدور قرار جلب دادرسی و کیفرخواست ، آنها‌را به دادگاه ارسال می نماید. مدیریت محل کار دادگاه، یک وقت برای مطالعه گزینش کرده و وقت رقم خورده به شاکی و تبهکار ابلاغ می شود. اصحاب گفت و گو، در دادگاه حاضر گردیده و دلایل و دفاعیات خویش را ارئه می‌دهند. آن گاه دادستان با قرار جلب دادرسی موافقت کرده و پرونده را پژوهش می کند و نهایتا حکم را صادر می نماید. بایستی به‌این نکته، اشاره خواهد شد که در صورتیکه وقت رقم خورده برای رسیدگی کافی نباشد، مجددا وقت رقم خورده و گرد هم آیی دیگری برگزار می‌گردد.



بیشتر بخوانید: گونه های صلاحیت در کارها کیفری




صلاحیت دادگاه کیفری دو

در قسمت های پیشین، ساختار و شیوه بازرسی در دادگاه کیفری دو را توضیح دادیم . در‌این نصیب، قصد داریم، صلاحیت دادگاه کیفری دو را توضیح دهیم. به موجب ماده 301 ضابطه آئین دادرسی کیفری،" دادگاه کیفری دو، صلاحیت استیناف به کلیه جرائم را دارااست، مگر آن گروه جرائمی که تفحص به آنان در صلاحیت دادگاه دیگری باشد."


تفحص به جرایم موجب مجازات سلب حیات، حبس ابد، جدا عضو، مجازات تعزیری، مطبوعاتی در صلاحیت دادگاه کیفری یک میباشد. مطالعه به جرایم علیه امنیت داخلی و فرنگی، توهین به سر گروهی جمهوری و رهبری و جرایم مرتبط با مواد مخدر، در صلاحیت دادگاه انقلاب میباشد. دادگاه اصفال و نوجوان ها، به جرایم خردسالان و اشخاص پایین 18 سال استیناف می نماید و تفحص به اتهامات افسران نظامی و انتظامی، در صلاحیت دادگاه نظامی میباشد. بدین ترتیب، دادگاه کیفری دو، صلاحیت تفحص بدین خصوصی جرائم نامبرده را ندارد.


در واقع چنانچه جرائمی که در صلاحیت دادگاه کیفری یک، دادگاه انقلاب، دادگاه اطفال و نوجوان ها و دادگاه نظامی میباشد را معین کنیم، بقیه جرایم در حوزه صلاحیت دادگاه کیفری دو قرار میگیرد. البته به موجب ماده 271 ضابطه آئین دادرسی کیفری: " ... در صورتیکه دادگاه انقلاب یا دادگاه کیفری یک، در حوزه قضایی دادسرا، تشکیل نشده باشد، دادگاه کیفری دو محل، پارسا به رسیدگی میباشد." به این ترتیب، حتی درصورتی که دادگاه کیفری دو، باتقوا برای تحقیق نباشد، در صورتیکه که دادگاه صلاحیت دار تشکیل نشود، دادگاه کیفری دو بحث را رسیدگی می نماید.


همینطور، به موجب ماده 298 این ضابطه: " تا وقتی که دادگاه اطفال و نوجوان ها، در محلی تشکیل نشده میباشد، به کلیه جرایم اطفال و نوجوان ها، به‌ جز جرایم شامل ماده (315) این ضابطه، در شعبه دادگاه کیفری دو یا دادگاهی که وظایف آن را ایفا می‌دهد، رسیدگی میگردد. " بدین ترتیب، در شکل عدم تشکیل دادگاه اطفال و نوجوان، دادگاه کیفری دو، بدین جرایم نیز پژوهش می نماید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.